Emma

Tankar och annat skit

Mitt lite misslyckade inlägg

Kategori: allt möjligt

Jag har insett att det är roligare att skriva om personer .. därför, om du läser något och känner dig träffad så, (hm) skyll dig själv eller gör något åt det !

Triangeldramat var i full fart här på internatet efter bara ca 2½ vecka. Tjejen som alla trodde var ganska blyg, inte en av de snyggaste, hon som hängde med de lite halv töntiga, Hon, just den tjejen, blev den som startade allt. Hon inledde ett hemligt (trodde hon.) förhållande med kille nr 1, samtidigt som hon hade spanat in en annan, kille nr 2. När det efter en utekväll kom upp att hon hade strulat med både kille nr 1, kille nr 2 OCH en 3:e kille, så blev 1:an arg.
Ha ha, nu kommer det roligaste.
Kille nr 1 gick då till kille nr 2 och sa:
Om inte du slutar hålla på med min tjej så får du spö!
När sa du senast på allvar att du skulle ge någon spö? Ha ha, lågstadiet? Han var seriös. Jag kan lova att jag hade svårt att hålla mig för skratt när kille nr 1 kom och berättade för mig vad som hade hänt. Men han var ju så förkrossad så jag slängde nog bara ur mig något halvtaskigt om att han hade hotade med spö.
 
Det här är bara lite av det som har hänt och kommer att hända på internatet. Snacket går för minsta lilla grej. När jag och Sara Andersson pratade idag konstaterade vi att det är så skönt att inte vara lika uppmärksamhetskåt som alla andra. Då kan man vara "utanför" och betrakta alla istället. Jag är så sjukt mogen. 

Helgens blondin:
-Ja jag har ett par gula glasögon.
+ Jaha, vad är dom för färg?

Har jag ett par gula glasögon så tror jag att dom är gula. Men ... vad vet jag ?

Helgens tekniska:
(ipod lyssning på vägen hem från Masai Mara, men inget hörs i lurarna (delning av lurarna))
+ Hörs det något i dina lurar?
- Nej, är det tyst i dina också?
+ Ja, varför funkar det inte?
- Har du tryckt på play?

Ibland kan den enklaste saken vara svår.

Helgens konstiga:
-Ska du ut på safarin imorn bitti?
+Nej, jag tror inte det.
-Vaför inte?
+vi kommer väl ändå bara se det gamla vanliga!?

Okej, efter 5 flockar med gnuer och lika många antiloper var det inte så kul med dom djuren, men det jag inte kan förstå är när en flock elefanter, massa lejon, flodhästar blev det gamla vanliga. Det är i alla fall något som jag ser varje dag.

Ännu ett steg !

Kategori: allt möjligt

Tänkte bara kort berätta om att idag kom nästa kliv mot en vuxen värld. Jag hängde tvätt och tyckte att det var rofyllt. Jag har länge undrat vad som skulle vara så skönt med att hänga tvätt. Men idag tog jag en paus från solandet och gick till mina (och Saras) blöta kläder och började hänga. Och det var väldigt avslappnande, bara jag, solen och min tvätt!

Ett steg närmanre

Kategori: allt möjligt

I natt tog jag ett stort kliv mot vuxenlivet. När det som killade på armen visade sig vara ett djur (som jag en tidigare natt hade sprungit in och lagt mig hos Sara för), gick jag lugnt upp ur sängen, hämtade papper och tog bort djuret. När ett likadant djur uppenbarade sig på min vägg gjorde jag om proceduren och la mig ner i sängen igen. Jag skulle ljuga om jag sa att jag var lugn i kroppen, men jag har bestämt mig. Min småkrypsrädsla ska bort. Efter en lång granskning av mitt rum och med viss oro i kroppen släcktes lampan och jag beslutade mig för att sova. Fortfarande kändes det inte helt bra men efter att ha överlevt natten var självförtroendet på topp när jag vaknade. Jag somnade ju direkt på grund av att jag tyckte mig känna djur på kroppen hela tiden men jag lyckades.


Vuxenvärlden - "Here I come".

Drömtydare någon?

Kategori: allt möjligt

Jag tänkte skriva om en dröm som jag hade härom natten. Vet någon vad det kan betyda är det bara att höra av sig.

Okej, jag var på väg till skolan. jag tog bussen som vanligt. Det som inte var vanligt var att vi körde på vänster sida (påverkad av vänstertrafiken här). När vi var halvägs upp i backen, som går upp till våghustorget, vände bussen och tokkörde tillbaka. Busschaffören kunde inget göra. På bussen befann sig en av mina kompisar (vet inte vem) och några dagisbarn och deras fröknar. Jag stog brevid ett barn som hade sin fröken på sidan om sig. Eftersom hon inte höll i barnet lutade jag mig över för att skydda. Fröken tyckte då att jag var knäpp. (??) När vi precis hade kommit förbi Behrn Arena körde vi över vägen och in i en ruin som fanns där. Ingen skadades allvarligt.

Min kompis fick sår på benen men han drog. Det konstiga var att efter krocken reste sig alla bara och gick. Jag gjorde likadant och började springa upp mot stan för att inte missa risbergskabussen. MEN helt plötsligt var jag i en slags korridor, har ingen aning om vart den låg. Jag började vandra och så var jag inne i ett rum med en vaxdam.
ja, ni läste rätt, en vaxdam. Hon var inlindad i någon slags kissblåsa och bodde i ett bad av vax. Hon åt människor genom att linda in dom i vax och sen "omsluta" dem i sin kissblåsa. Jag råkade ramla ner i detta bad men lyckades komma upp igen. När jag senare kom hem på kvällen kunde jag dra vax ur näsan, öronen och munnen.

Studen efter var jag hemma hos Matilda Jansson med familj som hade flyttat till något liknande som Brickebacken.  Vi, jag, matilda och Stefan skulle hämta Oscar någonstans och tog en sväng förbi Stefans jobb. där glömde jag min plånbok och telefon. Väl hemma hos fam Jansson så hittade jag min klocka i deras toalettskåp, (i verkligheten hade jag tänkt på vart jag hade klockan och kom på att den låg i badrummet precis innan jag somnade).

Där tog minnet slut och jag minns inte vad jag drömde efteråt. Det jag minns är att jag någonstans i drömmen hamnade mitt i en filminspelning. Jag vet inte om det är intryck som måste bearberas (?) eller om jag bara är sjuk i huvudet. Men som sagt, är du drömtydare så kan du ju komma med en förklaring.

Fotboll är inte min grej

Kategori: allt möjligt

Idag har jag verkligen kommit underfund med varför jag aldrig har börjat spela fotboll. Kroppen gör inte som huvudet tänker. I innebandyn ska jag hålla koll på min klubba och jag är stabil på marken för jag får inte hoppa. Men när det kommer till fotboll då SKA jag plötsligt hoppa (i vissa situationer) och dessutom hålla koll på mina fötter. Det funkar liksom inte. Det ska bli intressant att se hur jag utvecklas på dessa 4 månader med samhörighet med de fotbollsintresserade tjejerna här på internatet. Kommer min kropp och mitt huvud att kunna samarbeta inom detta område? Eller blir det att sitta på läktaren tiden efter denna höst? Cupen som ligger framför närmar sig med stora steg. Den är i oktober!! Jag funderar på om Tobbe (lärare, tränare och en ENORM gaisare (går inte en lektion utan att han nämner något om gais)) ska få oss i trim innan denna otroligt viktiga cup.

Jag har också insett att det är inte bara familjen hemma som kan läsa min blogg så att skriva om personer kanske inte är så bra. Hm, det är ju det som är roligast så det kanske blir så ändå.

käcka tjejer och omogna boys

Kategori: allt möjligt

Hur många gånger kan man hejda sig under en kväll? jag tror att jag har slagit rekordet ikväll!
  Efter att jag vant mig vid tanken att inte få gå på varken MTV-inspelningen på Blue Time eller födelsedagsfesten på Casablanca (white party) så verkade en soft kväll på The Village helt okej. "boardingföräldrarna" tyckte inte att vi skulle ta ut oss första helgen (hm, vi har varit här i tre veckor nu) så det var deras idé att vi skulle till The Village. Ett väldigt mysigt ställe med massa fik, någon glassbarer, bowling, bio och lite till. Efter en glass kändes inte bion så motiverande men bowling är ju alltid kul. ELLER ?
Kanske var det jag eller var det folket som snabbt gjrode mig ohemul (ett fint ord tillägnat Karolina).
  Folket kan också beskrivas som ett gäng killar (från skolan) som tyckte att det var jätteroligt att ändra resultaten och namnen på våran bana. Namn som "visa pattarna", "sexylegs", "Kuk" osv var ju allra roligast. Jippi, jag skrattade så jag grät (förstog du inte ironin så sluta läs). Här hindrade jag mig många gånger från att säga något dumt. Sen var det tjejerna som skrattade åt allt killarna gjorde och sa. Det typiska 'jag-låtsas-att -jag-är-arg-först-men-sen-kan-jag-inte-låta-bli-att-fnittra' var ju något som ofta förekom under denna oerhört långa halvtimma. Tjejer som också tog spelet aningen för oseriöst och tyckte att det var jättekul att testa hur det gick om man snurrade precis innan man skulle kasta klotet. Inte en gång, inte två gånger, utan flera gånger i rad. Kommentarerna hejdades i sista sekund. Nu i skrivandets stund funderar jag på om de kanske behövt höra några väl valda ord? 
  Kvällen räddades lyckligtvis av att Sara kom och frågade om vi inte ville åka hem tidigare. En halvtimmas pina var över och jag fick åka hem 2 timmar före utsatt tid. Det var nog bra, kanske hade det ploppat ut någon anmärkelse om dessa enormt underhållande människor om jag hade varit kvar en längre stund.
  Efter att ha bastat, badat och sen myst inne hos Samuel så blev kvällen lyckad och imorn kommer det inte ens märkas att jag tröttnade på mina kära internatvänner.

snabbisen!

Kategori: allt möjligt

tar lärdom av min äldre bror Joel, kort men innehållsrikt ! www.howlinhoglund.blogg.se !

Alla peppar inför kvällen som kommer, dvs en ute kväll och jag dras i smyg med i alla förberedelser om
klädval, hur sminket ska se ut och hur håret ska vara fixat. Tankarna förs till min garderob, vad ska jag ha på mig? Olika plagg matchas med varann. Det andra, det  blir som det blir.

kvällens troliga outfit:
ljusblå jeans
vit partytop
svara halvklackskor

Utkast: Veckans hetaste ...

Kategori: allt möjligt

Helgens hetaste samtalämnen:
1. Hur mycket ska du dricka nästa helg?
2. Har du blivit brun idag?
3. Hur full ska du bli nästa helg?
4. Sååååå full blev jag på den festen hemma!
5. Sprit är jääääätte billigt här, hur mycket ska du köpa till förfesten?

Oj, vad mångkulturell man kommer vara efter ett halvår.

Helgens chock:
-Har alla sovit i tält någon gång?
-Jag har faaan aldrig sovit i tält ! Varför skulle jag göra det?

Vad gjorde du när du va liten liksom? Bygga kojja och sova i tält var det roligaste jag visste !

Helgens Blondin:
pers1. Min potatissallad smakar räkor.
pers2. Det kanske är räkor i.
pers3. Men är inte du vegetarian?
pers1. Jo.
pers2. Men i Kenya anser man att räkor är för små för att räknas som djur! (IRONI)
(viss tystnad av pers3 när de andra pratar vidare om annat)
pers3. men vaddå, hur kan räkor inte räknas som djur?
Pinsam tystnad följt av asgarv!

bild hemifrån

Kategori: allt möjligt

Fick en lite oväntad bild av min kära vän Lovisa Åman, med orden " du sitter säkert vid poolen varje dag och dricker kokosmjölj med ett sugrör !"



var tvungen efter ett sånt seriöst bloggande innan !

fattigdom vs träningsvärk

Kategori: allt möjligt

Tisdag - Jympa
Onsdag - Yoga och Karate
Torsdag - TRÄNINGSVERK

usch, varje trappsteg (det finns många här på området), varje gång jag ska sätta mig och varje gång jag ska ställa mig, så spänner det i rumpa, lår och ljumskar. jag tror aldrig att jag har haft mer träningsverk i mina ben! men Karate tar mer på benen än vad man tror. det kommer nog att bli karate som en bra träningsform. när jag berättade för Ben (kenyansk vakt och karatetränare) att jag hade 3 äldre bröder blev svaret "tränar du med mig kommer du att kunna ta dom lätt när du kommer hem!"  so watch out brothers, i´m gona be the NINJA !!

det skär i hjärtat (på till och med en sån hård människa som mig) när det kommer fram en man och frågar om pengar, när han står i bussdörren pch räcker in handen för att han vill ha mat och pengar. Vi har fått lära oss att vi ska ignorera men hur lätt är det när det är sån smärta och förtvivlan i ögonen på den lilla mannen.!? Bara tanken på hur det kommera att bli i Kibera, det största slumområdet, med allt lidande där. Jag funderar på om det bara är all smärta som visar sig eller om den kämparglöd och levnadsinstinkt som dom måste ha.

Det visar sig vilken smärta som kommer att vara störst, träningsverken som kommer efter alla sparkar, hopp och armhävningar eller det medlidande som kommer efter att jag har förstått hur fattiga de här människorna är!