Emma

Tankar och annat skit

får man ha samma ämne två gånger i rad?

Kategori: allt möjligt

Tillbaka till stressämnet .. Jag blir nästan lite frustrerad när man inleder en gudstjänst med att "nu får vi lugna ner oss efter julstressen och allt ståhej.." Nästan alla jag pratar med säger att de har haft en lugn jul och inte alls kännt av någon stress. Det är nästan som att det hör till att man ska säga att man är stressad bara för att det är december. Okej, det finns olika sorters stress men ändå, skärpning! Det blir inte bättre av att man säger att julen är en stresstid. Men nu ska jag inte klaga mer. Jag är utvilad, snön ligger kvar och jag ska ut i backen med "den lilla familjen".

julstress eller julmys?

Kategori: allt möjligt

Hela dagen spenderades i stadens city. Fram till ungefär 13 var det förvånansvärt få människor ute, men sen var det som att trycka på en knapp. Köerna blev långa, provhytterna blev aldrig tomma, de lediga stolarna på cafét var få och suckarna hördes lång väg. Eller inte. Jag träffade många trevliga människor, hörde skratt lite varstans och njöt av en kaffe på Wasa med Sara som äntligen har kommit hem. Den julstress många pratar om har jag inte känt av. Men det blir väl vad man gör det till. Så njut nu! Tycker du att du är stressad, ta en paus och se till att umgås lite mer så ska du se att allt annat löser sig tillslut.

ännu en är hemma !

Kategori: allt möjligt

Sara har kommit hem !! Så nu är snart alla de bästa samlade hemma i Örebro igen .. Ah, jag njuter som aldrig förr ")

Kreativiteten flödar

Kategori: allt möjligt

Tänkte bara meddela att jag varit oerhört kreativ ikväll. Jag har både sytt mössor och gjort julkort. Jag ger ett +poäng till mig själv !

syskonkärlek på hög nivå

Kategori: allt möjligt

Jag ser upp till mina bröder otroligt mycket. Ibland kanske lite för mycket.

 

Här om dagen blev jag uppmärksammad på att många säger vart istället för blev, t.ex. "Hur vart det?" och "Det vart bra" istället för "Hur blev det?" och "Det blev bra". Jag nämnde det också kort för en av mina bröder, lite smått upprörd (språkpolisen gick igång).

 

 

Ikväll, när samma bror som ovan och jag planerade en julfest, skulle jag skriva just detta, "det blev". Sagt och gjort,det blev nerkladdat på pappret.  Då säger min bror "det vart" för att påpeka att jag skrivit fel. Det tog inte lång stund, endast någon hundradelssekund, innan jag insåg att han drev. Men jag tänkte faktiskt, den där korta hundradelssekunden, ändra "det blev" till "det vart".

 

 

Jag skyller på, eller bara förklarar och erkänner, att jag tror att allt min bror säger är rätt, oavsett hur fel jag egentligen vet att det är. Förmodligen är det så med alla våra förebilder. En kort stund, i alla situationer, kommer de ha rätt oavsett hur fel de har.

 

Bortskämd men stolt

Kategori: allt möjligt

En gospelkonsert i julanda. Det var det som utlovades. Och visst lyckades gospelkören GODis (nej, det ska inte vara särskrivet) Gospel förmedla julens budskap, Kristus är här! Däremot är både jag och Kerstin bortskämda med att ha en eminent gospelkör i vår församling och kunde inte undvika att jämföra 'GodIs Gospel' med Joybells. Det med både med sorg och glädje. Jag vill kunna lyssna på en gospelkör utan att tänka "det hade förmodligen låtit aningen bättre med Joybells", samtidigt som jag är väldigt nöjd över att ha Joybells i min församling.
Men medan jag satt där och lyssnade, aningens stolt, kom jag att tänka på vad mamma sagt samma dag, "Gud bereder väg för Kristus överallt". Så jag kunde njuta, kanske inte av skönsång men av julens betydelsefulla budskap.

"hur vart det?"

Kategori: allt möjligt

Så fel blir det ibland..

seg dag

Kategori: allt möjligt

Nu lockar soffan hemma, så jag äter nog lunch och sen åker jag hem.

spotify vs iTunes

Kategori: allt möjligt

Idag var det dags att kryssa Spotify en stund och istället öppna iTunes. "Hold me tight" med Beatels var överst på listan och den får tala istället för mig idag.
It feels so right now, hold me tight,
Tell me I'm the only one,
And then I might,
Never be the lonely one.

So hold me tight, tonight
It's you,
Hold me tight,
Let me go on loving you,

Tonight tonight,
Making love to only you,
So hold me tight, tonight
It's you

Don't know what it means to hold you tight,
Being here alone tonight with you,
It feels so right now.

Hold me tight,
Tell me I'm the only one,
And then I might,
Never be the lonely one.

resa..

Kategori: allt möjligt

Åkte iväg till Vingåker factory outlet med Johanna och Alice idag. Platsen är inte himmelriket, men det var absolut värt att åka dit för att få umgås med dessa sköna kvinnor.

vardagsnjutning

Kategori: allt möjligt

Jag köpte en ny kalender idag. När jag öppnade den slog det mig att det här visar vilka möjligheter jag har. En tom kalender. Det är som att jag har all tid i världen till att göra allting. Det tar kanske inte så lång tid tills verkligheten kommer i fatt men fram tills dess ska jag njuta av en framtid full av möjligheter.