Emma

Tankar och annat skit

Lyckat ?

Kategori: allt möjligt

Innan jag släcker ner måste jag måste bara nämna "The baseballs", coverbandet från Tyskland. Jag kan inte riktigt få bukt med mina känslor över detta band. Det borde vara så att jag inte alls gillar deras version av t.ex. Rihannas "Umbrella" eller Katy Perrys "Hot N Cold" men på något vis kan jag tycka att de är charmiga. Vad är grejen? Hur har de lyckats? Har de lyckats?


Kan också säga att Katy Perrys video till "Hot N Cold" är riktigt usel.

Inför ..

Kategori: allt möjligt

Men en kall och god dryck, lite bra radio och 4,5 timmar kvar tills klockan ringer har jag lyckats packa det sista. Nu är det bara dammsugning kvar. Jag måste tacka mamma och pappa för att de handlade matsäck till mig. Det var en lättnad att slippa planera in det också. TACK !!!

Imorgon åker jag alltså till Norge med Immanuelskyrkan. Vi är 97 pers och har sängplatser för inte lika många. MEN!, finns det hjärterum så finns det skärterum !
Här kommer det förmodligen inte att uppdateras så flitigt så jag vill önska er en trevlig vecka !

Bekräftelse..

Kategori: allt möjligt

Idag blev leende-testet bekräftat.

På schemat stod det: fix i kyrkan inför Norge. Idag skulle bussen bli mitt färdmedel. Jag, något stressad, var tvungen att pulsa i två decimeter nysnö för att komma till busshållplatsen. Självklart blev jag sen. Bussen var ännu senare. Så, redan sur för att det var jobbigt att gå i snön fick jag vänta 7 minuter för att bussen skulle komma. När jag väl såg bussen borta i korsningen blev jag ännu surare när jag tänkte på biljettpriset. Men, här kommer det viktiga, busschauffören tittade mig i ögonen, log jättestort och sa hej! Han tittade inte ens på min biljett. Surheten var som bortblåst och jag log nog hela bussresan. Alltså, man blir gladare av ett leende, oavsett vem som ger det till dig !

livet är som en boxningsmatch..

Kategori: allt möjligt

Det säger Jonas Helgesson när han är ute och pratar. Ikväll var han i Immanuelskyrkan. Otroligt energigivande och uppmuntrande. Jag har aldrig sett ungdomarna på Online så tysta och stilla. Det borde säga allt. Får man tyst på dem i mer än 30 sekunder är man bra, Jonas pratade i drygt en timme.

Livet är en boxningsmatch fullt med olika motståndare. Förmodligen, kanske förhoppningsvis, kommer vi stå där i ringer flera gånger och gå ut som segrare, Starkare för varje gång.

"Livets time-out är när man är tacksam"

smittsamt?

Kategori: allt möjligt

Om någon påpekar något vill jag gära ta reda på om det stämmer. En sak som jag har hört många gånger är att ett leende smittar. Jag tyckte att det var dags att testa själv och inte bara lita på vad andra säger. Så de senaste veckorna har jag försökt le åt människor som jag mött, någon på bussen, till den i bilen brevid, i kön och så vidare. Vissa log tillbaka och nickade, andra tittade lite frågande på mig och ytterligare en sort tittade bara bort. Nu när jag tänker tillbaka på de gånger jag lyckats le till någon, kommer jag på att jag har ingen aning om de blev gladare efteråt eller ens fortsatte att le. Jag mötte dem ju bara i några sekunder. Slutsatsen av detta "projekt" blev ändå: att de gånger jag hejat eller gett ett leende till någon har jag fortsatt att le och kunnat le åt ytterligare en människa. Och jag vill tro att de också kunnat ge vidare ett leende.

Ett ganska klyschigt inlägg men det är värt att testa!

utmaning..

Kategori: allt möjligt

Jag är, som många vet, inte sen att hänga på en utmaning. Detta gäller även min vän Moa! Efter mitt inlägg om bikinis (det heter så) fick jag en kommentar, "när värmen väl är här klagar vi på att det är för varmt". Jag kan till viss del hålla med om detta så jag slängde ut en utmaning: Man får inte klaga på värmen på hela sommaren, den som gör det först eller flest gånger måste straffas. Moa var snabbt med på det, nu behöver vi bara ett straff till den som misslyckas. Några förslag?

Moni vs. Magdalena

Kategori: allt möjligt

Svt poängterade efter Ferrys lopp att Magdalena hoppade och verkligen var inne i loppet, men de skulle ha sett mammas engagemang. Under hela loppet var det hejarop som "kom igen, Ferry Berry", "hua hua, ramla inte!" och "Jaaa, heja Ferran!". När sista skjutningen kom stod hon upp i soffan och hoppade, satte sig ner, bankade näven i bordet några gånger och ställde sig upp igen. Hela tiden med olika uppmuntrande rop. Jag tror att hon skulle göra ett bra jobb som coach.
Nu när det ändå skrivs så mycket om OS kan jag fortsätta med curling. Jag sitter och tittar på när Sveriges damer spelar mot Danmark. Curling måste ju vara den sport där de tävlande är mest fixade. Danmarks curling-tjejer ser dessutom likadana ut allihopa.
Grattis Björn Ferry !

ett steg närmare..

Kategori: allt möjligt

Jag trotsade kylan och snön som föll från himlen och gick hem från ladugårdsängen. Förmodligen ett steg närmare våren. En tanke är att trotsa vädret så att det inte vill vara kvar längre för att våren ska komma snabbare.

bikiniångest

Kategori: allt möjligt

Sitter och kollar på bikinis (hur säger man det i plural?) och ångesten dyker upp direkt. Inte "suck-jag-måste-gå-ner-i-vikt"-ångesten utan "suck-det-är-fortfarande-vinter"-ångesten. Förskräckligt vad segt det går när snön ska försvinna, jag önskar sommar och sol så att vi får visa våra kroppar i snygga bikinis och shorts.

dessutom...

Kategori: allt möjligt

..måste jag ju säga grattis till Haag också. Att komma fyra är väl alltid retligt, men i sin os-debut är det ju grymt bra!

Det går ju..

Kategori: allt möjligt

..inte än att säga GRATTIS KALLA !
Nu är Svenskarna på g, fler guld tack !

Är det normalt?

Kategori: allt möjligt

Jag sitter och lyssnar på lillebrors val av musik. Funderar på om det är positivt att han kan nästan hela Peps Persson's "oh, boy"!? Spotifylistan innehåller en skön blandning av den nyss nämnda, "jag vill vara din, Margareta" och liknande. I skrivandets stund blir det dock ett drastiskt genrebyte till "botten Anna". En kort paus i väntan på nästa låt. Så kommer Bert's goa låtar "älskade ängel" och "är det så här när man kär när man är liten". Jag ska lyssna vidare och göra en utvärdering senare tror jag .. Kan tillägga att han sjunger till alla. Grymt!

knatte-sm

Kategori: allt möjligt

Nu i OS-tider spelades också bordshockey-sm i Stockholm. Den yngste bland syskonen Höglund lyckades kamma hem brons i knatte-serien! Ett stort grattis !

När man kommer förbi lukterna från reningsverket (och liknande) är oset en bra plats att promenera på. Tummen upp!

alla hjärtans dag...

Kategori: allt möjligt

Denna dag som så många planerar dagar i förväg, vissa i veckor. Allt för att den ska bli så perfekt som möjligt. Jag och min pojkvän pratade om det här igår. Jag är verkligen glad, vi har ganska lika tankar om detta. Man ska väl vara kärleksfulla alla dagar? Men nu ska vi i alla fall ut och gå vid oset, och jag har faktiskt gjort fika. Det blir min kärleksgest för denna gång.

En puss. Ett "god natt"...

Kategori: allt möjligt

...och där kom snarkningarna.
Efter en seg invigning är spelen nu igång. Missade du den stora "showen" kan du gå in på Joel/Jesper's blogg. En aktiv 'Jesper "Wikipedia" Höglund' satt tapper hela invigningen och live-bloggade ! Njut av läsningen!

tårta på tårta

Kategori: allt möjligt

jaha, det här med att titta tillsammans och ha lite socialt umgänge gick ju inte så bra. Nu zzzznarkazz det som aldrig förr. Jeppe på en spikmatta och Jakke i en fåtölj (fult ord förövrigt). Men jag tackar Gud för facebook. Där finns min äldsta bror, Joel, som visar hur man gör med en os-bibel, öl och lite mat. Jag tror att konsten att ladda upp på riktigt är något som mina stads-bröder inte riktigt har lärt sig än.
På grund av denna tystnad finns det mycket till tid bloggande, därför kommer det kanske ovanligt många inlägg om allt och inget.

se men inte röra?

Kategori: allt möjligt

Ämnet på p3 var "osinglar som flirtar på krogen". Ett mail lästes upp och handlade om en tjej som blivit så besviken när det visade sig att killen som flirtat med henne hela kvällen hade flickvän. Enligt min källor är det många som gör just detta, flirtar fast de inte är singlar. Dock får det inte blandas ihop med att "ragga". Och det är tjejer, lika väl som, killar. Att vilja ha uppmärksamhet ligger ju i människans natur. Men det fick mig att fundera. Är det så många som letar efter någon att bli tillsammans med på krogen? Eller kanske bara någon att gå hem med för en trevlig natt? Oavsett vilket så måste man tänka på den gamla klyshan "den som ger sig in i leken, får leken tåla". Alltså, man måste vara beredd på ett misslyckande. Så ni som inte lärt er det än, är ni ute efter något och tror att ni har en chans, fråga alltid om civilstatus !

os-invigning

Kategori: allt möjligt

Snart är det dags för den stora tävlingen inte minst invigningen. Sociala som vi är, mina bröder i stan och jag, sa vi att vi skulle titta på invigningen tillsammans. Nu, drygt en timma innan, är det alldeles tyst och det är aningens segt. Varför gör man det här egentligen? Jo, ja, man ska hänga med i snacket. Okej, OS är ju ändå OS. Men sömnen är ju ändå viktig. Det spelar dock ingen roll, jag vet att jag kommer att sitta här om en timma i alla fall, titta lite sömnigt när alla länder promenerar (förhoppningsvis i takt) och vara missnöjd över Svenskarnas dresser ...

jobbsök

Kategori: allt möjligt

Nu är det dags. Planerna för hösten bör, enligt många, vara färdiga inom en snar framtid. Jag har inte ens sommaren planerad! Därför går all min lediga tid åt till att skriva personliga brev, registrera mig på olika jobbsidor, läsa om företag och skicka iväg ansökningar. Det är som att ha ett heltidsjobb bara det! Finns det några förslag på bra jobb?

Bättre sent än aldrig..

Kategori: allt möjligt

I ett antal veckors tid var jag fast. Detta korta program tog mycket av min tid. De två tv-timmarna i veckan, extramaterial på tv6.se och diskussioner. Men nu är det slut. Paradise Hotel fick tillslut två vinnare. Till någons förskräckelse men till en annans lycka. Jag blev bara tom. Vad ska jag nu ödsla min tid på? Några förslag?

Machomän?

Kategori: allt möjligt

För att nämna 'efter 10' igen. Malou fick besök av Stefan Sauk, Josef Fares och Paulo Roberto. Det blev en maktkamp utan dess like. Paulo ville synas och vara bäst. Stefan ville vara smartast och bräcka de andra. Josef, som är yngst av de tre, lyckades vara allt utan att ens försöka söka bekräftelsen.

Får man göra hur som helst?

Kategori: allt möjligt

Skulle belöna min tidiga morgon med att titta på 'efter 10' en stund. Jag tycker verkligen om Malou och var nöjd med livet. Sen kom reklamen. Dressman. Skjortor 299 kr. Alla tröjor 199 kr. CHOCK ! Unga män! Inte de gubbsnygga männen som hör dressman till.
Är det inte dags att sätta ner foten? Ska de bara få ta bort det som har varit bra i reklamen?

alla undrar vi nog: vad gör vi med tiden?

Kategori: allt möjligt

När jag gick hem från stan idag tänkte jag på hur mycket jag skulle hinna under eftermiddagen eftersom jag var ledig. Men tji fick jag. Nu har det gått tre timmar sen jag kom hem och det enda jag gjort är mat. Jag vet inte vad jag har gjort resten av tiden, det kanske är dags att skippa maten och göra något nyttig istället, som det går att komma ihåg när dagen är slut.