Emma

Tankar och annat skit

Ordbajs

Kategori: allt möjligt

Som sagt, sitter med en hemtenta nu och insåg att jag knappt vet vad jag skriver, inte pågrund av att jag inte kan utan för att jag vill fylla ut texten. Ordbajs är ett ganska äckligt ord men efter att ha kollat upp det på wiktionary och fått mundiarré som "se även" så ändrade jag åsikt och tycker nu att det är en snäll version.
De senaste avsnitten Scrubs är dessutom riktigt dåliga, men bra som bakrunds-tv eftersom det inte är något som är värt att lägga uppmärksamhet på.

Tråksociologi!

Kategori: allt möjligt

Dags att skriva en hemtenta igen .. Blir jag klar med en fråga ikväll är jag nöjd. Jag har laddat upp med te och chips, det borde räcka ett tag ..

Nya mål..

Kategori: allt möjligt

..nya träningsformer.
Efter att både Sara och jag hade lyckats nå vårens mål, att springa en mil, var vi tvugna att sätta ett nytt mål. Att bara minska tiden var för tråkigt, det finns där i alla fall. Det skulle vara något helt annat. Nu är det smidighet som gäller. Ikväll blir det pilates, en av de tråkigaste träningsformerna som finns men vad gör man inte? Sara kommer att aå äta fiskbullar i en vecka för hon har inställningen att hon inte klarar det! Jag ska klara det för jag hatar fiskbullar !

Den kryper nog fortfarande ...

Kategori: allt möjligt

Befinner mig hemma hos mamma och pappa för tillfället och bor i deras gästrum. Låg och pratade i telefonen när jag upptäckte en spindel i taket ovanför sängen. Jag tänkte inte mer på den förrän jag tillslut sagt hejdå och det var dags för att sova. En del i mig försökte övertala den andra att soffan är skönare (vilket den faktiskt är) och att det är smidigare att sova i tv-rummet än att bli "spindlad" i natt, den andra delen i mig sa till helheten att den är en fegis. Den första delen gav snabbt med sig och jag bestämde mig för att döda det lilla äckliga svarta djuret. Medan jag hämtade vapnet, papper, slog det mig att jag kanske skulle missa, det är trots allt ett väldigt litet och snabbt djur. Men jag blev inte avskräckt för det utan ställde mig i sängen sträckte ut armen och tryckte till. Jag vände på pappret och tittade, Borta!! Inte en enda fläck fanns det där. Gensat började det krypa och klia på mig som om den var överallt. Då bestämde jag mig för att flytta. Nu har jag skakat allting och hunnit prata i telefon en stund men det känns fortfarande som att det lilla äkcliga djuret sitter på mig. Jag lär väl märka imorgonbitti om jag är inlindad i nät eller om jag får gå på jakt igen.

Paybacktime

Kategori: allt möjligt

I tisdags hade jag besök från Örebro, nu är det min tur .. Jag beger mig till Örebro men springer för Skövde i det årliga Vår Ruset.

Glädje !

Kategori: allt möjligt

Jag tror att jag bor i det bästa området i hela Skövde. Inte bara för att jag har nära till stan, skolan och gymmet, inte långt att gå för att komma till Willys eller skogen, utan för att jag delar innergård med ett seniorboende.
Idag tänkte jag inta en av platserna kring bordet på uteplatsen för att plugga. När jag kom ut satt det fyra damer där och småpratade om lite allt möjligt. Mysigt, tänkte jag, hälsade, satte mig ner och började läsa. Efter en stund var det någon av dem som riktade en fråga till mig och undrade om jag verkligen kunde förstå någonting när de satt och tjattrade sådär. Sen var jag fast i deras samtal om sockerberoende, ålder, resor osv. Under tiden kom det och gick det några stycken och tillslut var det bara jag och Lars, 92 år (jag hade gissat på ca75år), kvar. Då tog han tillfället i akt att få en syl i vädret, damerna kan prata på bra. Han började att berätta om sin militärhistoria. Hur intressant är inte det? Visst, vissa saker hade han glömt men han verkade njuta av att berätta och jag lyssnar gärna. Det som störde mig var att kvinnan som kom för att hjälpa honom med att laga mat verkade irriterad på mig för att vi satt och pratade utan att vara släkt. Men samtalet slutade med att vi sa att vi ses nog snart igen och då får han fortsätta att berätta.
Jag fick inte så mycket läst som jag tänkte men jag pratar mer än gärna med mina grannar än läser om sociologi. Dessutom måste jag klura ut hur jag ska få över ett rep till en av damerna för att vi ska kunna skicka godis och kakor till varandra när den andra har slut ..