Emma

Tankar och annat skit

Försenad..

Kategori: allt möjligt

Jag är, som många vet, en obotlig tidsoptimist. Det är mer regel än undantag att jag är några minuter sen
och jag förstår att det är irriterande för många. Jag hatar också att vänta så jag borde ju vara den som kommer i tid. Här är grejen, jag har försökt med lite allt möjligt för att bli bättre men det kommer alltid något i vägen. Idag läste jag en artikel i Metro om att komma i tid. Det föreslog att man ska tävla med sig själv. Tävlingsmänniskan i mig nappade direkt. Ett poäng för varje gång jag kommer i tid och ett minus om jag är sen. När jag uppnått 20 poäng ska jag få en belöning, jag måste bara komma på vad. Inget fika förrän då? Näe, jag har ju en burk pepparkakor hemma. Inget kaffe förrän då? Tss, aldrig! Ett par nya skor? Jatack! Där har vi det!
Från och med nu kommer jag alltid att vara i tid!

Är man trött när..

Kategori: allt möjligt

.. man lägger brödet i kylskåpet och lämnar osten på bordet?
Kanske det men jag är nöjd med helgen. Grillhinken funkade ju! och
det var säker inte många som fortsatte utan ett leende när de
sett oss grilla korv, vid en bänk, halvvägs upp eller halvvägs ner, till/från Billingen.

Vardagslyx

Kategori: allt möjligt

Jag har min efterlängtade här ! Det är inte varje dag... så det kanske betyder att det är mer än vardagslyx! Lyx är det i alla fall! Jag ska snart ta med honom på en löptur runt Skövde, det är välbehövligt efter en seg fm och en kommande kväll fylld av fart, dryck och andra trevligheter.

Lektion 3: Få besök

Kategori: allt möjligt

Att bo ensam betyder inte att man måste vara ensam. Alltså träffa och bjud gärna hem folk! Tidigare i veckan fick jag ett trevligt Örebro-besök. Det resulterade i en god fika och trevligt snack. Om några timmar anländer en efterlängtad från Göteborg! Dessutom blir det "fullt hus" imorgon (det krävs inte så många för att fylla min lägenhet), men det finns plats för fler om någon är sugen på dans och trevligt umgänge!

Håkan H

Kategori: allt möjligt

Flyg lilla fjäril flyg, en dag kommer du krossas så flyg nu du lilla fjäril, flyg..

Cirklar ..

Kategori: allt möjligt

Min vän Lisa påpekade för ett tag sen att det är otacksamt att tvätta. Jag håller faktiskt med henne. Att diska kan också räknas in i kategorin 'otacksamma sysslor'. Till exempel idag, diskhon syndes inte längre på grund av all disk så jag bestämde mig för att brygga kaffe, diska och sen dricka kaffet. När jag hade diskat och dessutom plockat in allt det rena, drack jag mitt kaffe och så fanns det där igen. Disk! Varför diskade du innan kaffet tänker säkert någon nu. Jo, att ha en god kopp kaffe som belöning för att jag diskade skulle göra det lättare. Medan jag gick till gengåvan senare funderade jag på detta cirkelfenomen. Hur kan man lösa det? Plastbestik, pappertallrikar, färdiglagad mat osv. Det är ju bara att slänga efteråt. Smart, jag hade löst problemet. Men icke. Snart kom jag på att jag måste ju faktiskt gå ut med soppåsen när den blev full. Den kommer ju också att fyllas ganska snabbt så måste jag gå ut igen. Suck. Ännu en otacksam syssla. Det går inte att komma ifrån. Slutsats: Det är bara att välja vilken/vilka cirklar man vill finnas i och vänja sig vid det.

lakritsfiskar...

Kategori: allt möjligt

lakritsfiskar lakritsfiskar lakritsfiskar lakritsfiskar lakritsfiskar lakritsfiskar lakritsfiskar lakritsfiskar lakritsfiskar
lakritsfiskar lakritsfiskar lakritsfiskar lakritsfiskar lakritsfiskar lakritsfiskar lakritsfiskar lakritsfiskar lakritsfiskar..
Jag måste nog gå på avgiftning ..

på tal om..

Kategori: allt möjligt

..guldfiskar. Jag har kollat runt lite för att kolla vad en fisk skulle kosta, dvs akvarium, fisk, mat och annat nödvändigt. Till det som var meningen med detta inlägg: på Zoofias Djurhörna i Skövde har de sällskapsfisk. Det finns tydligen fiskar som är mer sällskapliga än andra. Jag undrar vad de gör för att finnas i den kategorin. Bubblar lite mer? Suger sig fast i fingret om man stoppar ner det (varför man nu skulle göra det!?)? Eller drar de lite på smilebanden om man drar ett skämt?
Morgondagens uppdrag blir att gå till Zoofias och fråga..

behövande ..

Kategori: allt möjligt

Jag är rastlös och i behov av ett piano, tråd och lite tyger ..

Lektion 2: Åk bort

Kategori: allt möjligt

Bor du själv? Känner du dig ensam? Städa din bostad, lägg ett meddelande på bordet och åk till någon du tycker om. Att komma hem blir så mycket lättare när det är städat och någon har lämnat ett meddelande på bordet.
Det här blir nog inte så svårt.

Happy ending ..

Kategori: allt möjligt

Dagen började riktigt dåligt. Egentligen startade det redan på natten. Jag somnade sent, drömde mycket och sov dåligt. När klockan ringde kände jag mig överkörd av ett tåg, en lastbil och en ångvält - tur och retur. Jag somnade om och vaknade inte förrän jag redan skulle ha varit påväg till skolan. Överkörd även denna gång, men jag lyckades komma upp. Laddade bryggaren och började styra upp mig själv. Känslan av att plötsligt bilvit en överarbetad och utsliten sjubarnsmor, som precis upptäckt sina 15 extra kilon och svarta icapåsar under ögonen, hjälpte inte till i morgonbestyren. Inga kläder passade, sminket kladdade och håret ville ingenting. Tillslut var jag iväg, senare än tänkt men ändå påväg. Dagen flöt på, ganska obetydlig men jag klarade mig. Väl hemma igen var känslan den samma. Inget var riktigt på topp. Beslöt mig för att titta in i min otroligt välorganiserade garderob (vilket brukar göra mig på bra humör) och hittade en tröja jag inte använt på länge. Satte på mig denna och vips så kändes det bra. Dock var jag tvungen att även byta byxor, sagt och gjort, drog på mig ett par andra och gissa vad som hände!? Kvarglömda pengar i fickan. Humöret var påväg upp. Precis därefter ringer min faster som ska komma på besök i helgen och hon ska till Ikea imorgon vilket innebär att hon kan köpa med galgar. Som om inte detta räcker så är det bara 1 timma kvar innan jag åker till Göteborg och får vara med någon som alltid får mig på bra humör.
Summering: Dagen började med ett grin men kommer att sluta med ett leende.