Emma

Tankar och annat skit

Lektion 1: Att vara ensam

Kategori: allt möjligt

Inflyttad med bara småfix kvar att göra. Lillfamiljen åkte på kvällen men Han var kvar. Nu har Han också åkt. Nu börjar verkligheten. Att vara ensam är en konst. Att njuta av tystnad är en vetenskap jag aldrig kommer att ens lära mig grunderna i. Åter till att vara ensam. Att göra sig sysselsatt är det bästa. Jag har korsordstidningen vi köpte tidigare idag, jag har Coupling och jag har en garderob + ett antal skåp att göra i ordning. Det verkar lovande.

sömnlösa nätter..

Kategori: allt möjligt

Jag har problem. Natten lyckas alltid bli morgon innan jag somnar. TVn som skulle kunna bli min räddning sänder endast kriminalare och actionfilmer från ungefär klockan 01.00.. Förutom DisneyChannel. Kalle Anka, Långben, luftens hjältar, alla gamla klassiker. Men snart börjar Kim Possible, en snygg cherleader som slåss mot onda män. Till hjälp har hon sin töntiga vän Ron. Vad ger detta för signaler till barnen? Det är det ingen som har tänkt på va? Jo, förmodligen alldeles för många. Men hur många barn är det som tittar på tv kl 03.45? Förhoppningsvis inte så många. Så jag tackar denna Kim för att hon hjälper mig att fördriva tiden denna sömnlösa natt och för att hon ger mig inspiration till ett allt för onödigt inlägg.

Tankar, musik och bry.

Kategori: allt möjligt

Flyttstäda, hämta nycklar, promenad med Louise, flytta kläder och en fika. Jag hann med mycket innan jag begav mig mot Skövdes tågstation för att åka till Örebro. När jag kom fram till stationen, i god tid den här gången, såg jag att tåget var försenat. Då var det bara att sätta sig och vänta. Jag försökte trösta mig med att det faktiskt är kul med att titta på folk som ska resa bort. Tänkt och gjort, jag tittade. Ingen intresserade mig idag. Just som jag övergett leken "gissa vad folk har i väskan" (efter en väska) och tänkt att inte ens det var roligt idag började Robyn sjunga i mina lurar. En väldigt passande låt just för detta vänttillfälle.

None of these boys can dance
Not a single one of dem stand a chance
All of dem girls a mess
I've seen it all before I'm not impressed
None of dem get my sex
None of dem move my intellect
None of dem work for me
None of dem make me feel anything

I'm so bored in this town
Take me away from here
Play me some kind of new sound
Something true insincere
None of dem get my stands
None of dem do it like I can
None of these chicks got style
None of these drugs get me high
None of these beats are raw
None of these beats ever break the law
None of dem kicks go boom
None of dem bass lines fill the room

Jag börjar nog att bli för oberörd, kanske för uttråkad för att ens bry mig. Något måste hända. För att kunna bry mig om människorna i min bostadsort behöver jag nog engagera mig mer. Tåget kom till slut och tankarna på Skövde ersattes med att försöka förstå "Brott och Straff". Nu är jag hemma i mitt föräldrahem och ska packa ner de sista sakerna för att helt kunna bosätta mig i min studentstad. Om några dagar ska det bli ändring. Jag kanske ska ta tag i den där skolkören ändå.

Nervös?

Kategori: allt möjligt

Jag har svårt att sova. Jag är nog mer nervös än vad jag tror. Nu pirrar det lite i magen för om en timme ska jag hämta mina nycklar. Till min lägenhet. Det kommer att bli fint! men tyst .. Jag tror att jag ska skaffa en guldfisk !

Packat och klart ..

Kategori: allt möjligt

Stora väskor och små väskor. Plastpåsar och tygpåsar. Lådor och kartonger. Lila, rött, vitt och blått. Allt är nedpackat och alla former av saker att packa i blev använda. Det är bara datorn, träningskläder och lakanen som inte är nerstoppade. Även fast det är med lite sorg i hjärtat som jag flyttar så känns det ändå bra. Har hört att det är bra att vara ensam ibland. Tror dock inte att det är så. Pratade med min mor härom veckan och vi kom fram till att vi mår bäst av att vara omringade av människor. Så mobilräkningen kommer väl att bli högre och mitt sociala jag kommer att bli svårare att lugna ..

Att Yoga eller inte Yoga, det är frågan..

Kategori: allt möjligt

Bör man yogaträna? Jag är bokad på ett pass imorgon. Eftersom jag är morgontrött men måste upp för att flyttpacka bokade jag mig på ett tidigt pass på gymmet för att sen ha hela förmiddagen på mig att packa. Då har jag en tid att passa och måste gå upp (i och med att jag är så bra på att passa tider). Men så började jag fundera. Vill jag verkligen träna yoga? Spelar det någon roll att det kommer från indiska (hinduiska) traditioner eller är det bara inställningen som gör det till vad det blir!? Jag sökte lite och fann en beskrivning:

Många förknippar yoga med fysiska ställningar men yoga är så mycket mer. Yoga är ett effektivt verktyg för att skapa balans mellan kropp och själ, mellan kropp och sinne. Yoga är inte bara fysiska ställningar, det ligger en hel vetenskap bakom som är över 5000 år gammal.Yoga är ett system där man genom fysiska ställningar, andningsövningar, avslappning samt koncentrations- och meditationstekniker skapar balans mellan kropp och själ. Så vitt vi vet kommer yoga ursprungligen från Indien och är minst 5000 år gammal. Ordet yoga är sanskrit och betyder förening/balans. En vanlig missuppfattning är att yoga bara är fysiska ställningar men yoga är en hel vetenskap. Yoga syftar till att skapa balans mellan kropp och själ. Yoga är en teknik för fysiskt, mentalt och andligt växande. Yoga är i första hand en teknik för självkännedom och andlig utveckling.

Yoga är faktiskt till för att hitta en balans och finna andlig utveckling. Jag är nog inte för den grejen. Visst, man kan säkert träna yoga bara för träningens skull men tanken med rörelserna och ställningarna är ju faktiskt en annan. Det är en klurig fråga som jag nog ska ta upp med min kloka mor i helgen. Tills dess låter jag nog yogan vara och försöker komma upp ändå.

Insåg precis..

Kategori: allt möjligt

..att jag avslutat de två föregående inläggen med "jag är nöjd". Men så är det faktiskt, lite uttråkad men jag är faktiskt nöjd med det mesta, men inte riktigt allt för jag är sugen på chips men har inga, skulle kunna tänka mig lakritsfiskar men har inte såna heller men i och med att jag inte köpt några så får jag skylla mig själv. Klaga inte, gör något åt det. Bör sägas många gånger och även jag bör lyssna, så jag får väl sluta att vara missnöjd över de chips och fiskar som inte finns. Nu vet jag inte vart jag vill komma så jag sätter punkt här.

foureyes..

Kategori: allt möjligt

Putsa, titta, ta av för att åter igen sättas på plats. Glasögonen har kommit och mitt huvud försöker vänja sig vid att det sitter något på näsan. Snygga? Ja. Ovanliga? Nej, jag ser nog ut som de flesta andra som nyligen köpt glasögon. Svarta, mellantjocka och lite runda, men de fyller sin funktion så jag är nöjd!
Två inlägg i rad om glasögon, så blir det i brist på fantasi..

Efter regn kommer solsken..

Kategori: allt möjligt

Inte för att det är snyggt. Inte för att jag älskar dom. Inte för att de längtar efter att få pryda mitt ansikte. Inte för att jag har ett begär. Utan för att mina ögon sviker mig, vilket är ett av de bästa skälen till att få köpa glasögon. Även fast det inte är av den somriga sorten kommer jag att få köpa fler glasögon. Jag är nöjd !

34 !?

Kategori: allt möjligt

Jag har ångest (okej, kanske en överdrift men nästan) över att min rumpa har krympt. Nej, jag har inte skrivit fel.. Den har krympt och jag mår dåligt! Emma "african-as" Höglund har blivit till Emma "lillrumpan" Höglund. Suck! Mina kära vänner här i Skövde frågade mig varför jag blir så upprörd över detta, är det inte alla kvinnors dröm att gå ner i storlekar? Som svar på tal frågade jag tillbaka om de ville ha en stor och snygg rumpa eller en rumpa som ingen lägger märke till!? Svaret blev lite tvekande men jag står fast i att det är snyggt att ha en stor rumpa ! Därför ska jag nu göra som jag säger till feministerna: stå/sitt inte bara och klaga utan gör något åt det istället! Så, här ska ätas och tränas för till sommaren ska rumpan vara tillbaka !