Emma

Tankar och annat skit

Hissa!

Kategori: allt möjligt

Det går så sjukt lätt att packa när man har en välstädad garderob! Tack till mig själv !

förälder åt mig själv ..

Kategori: allt möjligt

Efter en hel dags städning frågade jag mig varför jag väntade så länge med att städa. Likt ett barn som blivit påkommet med att göra hyss svarade jag mig själv med lite skam i rösten "det ska inte hända igen". Jag undrar hur många gånger jag kommer att lova mig själv att inte vänta med städningen så här länge..

Illa!

Kategori: I-landsproblem

Att det ska vara så mycket lättare att bara sätta sig ner i en skön fåtölj än att ta tag i all städning..

det löser sig ..

Kategori: allt möjligt

Antingen kan jag posta det långa inlägget om hur illa det är att jag själv måste ringa runt för att få komma på ett återbesök på kss eller så kan jag hoppas på att alla telefonsamtal gav resultat och att jag snart får komma dit. Jag väljer det sistnämnda, har lärt mig av en vän att det är onödigt att klaga..

Dagsrapport..

Kategori: allt möjligt

Ännu en helg ska spenderas i Örebro. Det blir bra!

bra grej!

Kategori: allt möjligt

Ikväll har jag kommit på varför det är bra att ha en stor säng fast man är ensam. Förutom att det är skönt att kunna sträcka ut sig utan att någon klagar kan man låta saker ligga kvar i sängen och vänta med att plocka undan tills imorgon. Visst är det skönt att vakna upp och se att allt är i ordning men nu är jag för trött så jag slänger in handduken och säger godnatt till högen bredvid mig.. "Vi ses imorgon..".

Dagsrapport..

Kategori: allt möjligt

Bullbak idag! Kom hit och fika!

En dag på högskolan

Kategori: allt möjligt

Tidig morgon och skolan på schemat, dagen förklarad i korta drag. Det kan låta som en helt vanlig dag för många vilket den gjorde även för mig. Föreläsning, grupparbete, lunchmöte och ännu en föreläsning. En dag som alla andra. Men! Dagen får en snabb vändning när telefonen ringer. Eftersom jag satt på föreläsning klickade jag bort den som ringde och kort därefter fick jag ett sms vilket innehöll "Mayday!". Då var det bara att gå från föreläsningen för att fejka en "pluggsituation" i biblioteket. Vad gör man inte för att få en extratitt och komma fram till nästa steg i proceduren. Nu har dom ju i alla fall uppmärksammat varandra!

stolt som tuppen!

Kategori: allt möjligt

Ibland kommer det dagar då man får vara extra stolt som syster. Idag var en sån dag, lillebror var med på Lilla Sportspegeln och tillsammans med en kompis vann dom klasskampen.

Sorgestund!

Kategori: allt möjligt

Jag har sagt hela året att 2012 skulle bli det bästa året någonsin, och det har absolut varit ett superår. Men vad händer idag? Jo, ösk säkrar en plats i superettan. Jag har sorg. Det här skulle inte hända! Nu är det bara att försöka ta nya tag och göra slutet så gott det går.

trött dag!

Kategori: allt möjligt

man är ju inte 20 längre .. och jag tackar för det!

Dagsrapport..

Kategori: allt möjligt

Idag firar vi brorsan som fyller 28 år! I och med att vi inte är på samma plats tar jag mitt ansvar och firar ändå genom att traska bort till Nathalie för att se vart kvällen landar..

Idag drömmer jag om..

Kategori: allt möjligt

..varm choklad, hämtmat, en varm filt, en skön soffa, en bra film och trevligt sällskap. Istället får jag föreläsningar och trevligt sällskap. Lyckas ändå träffa rätt på en av önskesakerna.

Dagsrapport..

Kategori: allt möjligt

Bäztiz var här och fyllde min kväll med Tårta, Stalking och sökande efter den perfekta telefonen..

Kompis,

Kategori: allt möjligt

det går bra nu..

ogillar!

Kategori: allt möjligt

Jag anser själv att jag har rätt mycket tålamod när det kommer till barn men när det gäller barn som skriker på tåget, då är det många dumma tankar som vill komma ut.

ändring !

Kategori: allt möjligt

Satsar på livskvalité !

Imorgon är en annan dag

Kategori: allt möjligt

Jag är inte så bra på det här med att gå upp tidigt.. Jag har ju sovit bort hela eftermiddagen.. Sömnen - jag, 1-0. Imorgon kör vi igen.

Hur tänker ni Nokia?

Kategori: allt möjligt

Många är dom som klagat på min telefon, hånskrattat åt att den är omodern och tjatat på mig om att jag ska byta. Gammal eller bara principfast, jag vägrar att ha en telefon med tuch. Idag bestämde jag mig för att besöka teliabutiken och titta på utbudet. Även där blev jag skrattad åt. "Det var inga dåliga krav du har." Mitt krav är att den ska ha ett qvwerty-tangentbord! Hur svårt kan det vara? Då får jag höra att alla såna telefoner har utgått ur sortimentet. Diskriminerande tycker jag! Hubbis får alltså leva kvar ett tag till (ja, jag kallar min telefon för Hubbis), vi trivs ändå ihop! Ni andra får skratta bäst ni vill, jag försökte ändå.

på en inte så studentvänlig tid..

Kategori: allt möjligt

Mitt ljuva studentliv med sena nätter och långa sovmornar kommer snart (borde för länge sen) att bytas ut mot ett intensivare studentliv med sena nätter och tidiga mornar, detta på grund av att någon kursansvarig lagt alla föreläsningar 8.15-10. Vem gör så? Jag har i alla fall sagt till mig själv att jag ska börja öva, jag vill ju inte missa alla föreläsningar. Så, första klockan ringde 06.45 för att varna inför nästa klocka som ringer 07.00. Nu när jag kommit upp funderar jag på vad jag ska göra med all tid. Det känns onödigt att göra mig i ordning så här tidigt, frukost är jag inte sugen på än och kommer inte att komma igång med läsningen på så här kort tid. Just nu känns hela omvandlingsfasen väldigt onödig, jag kunde ju sova ett par minuter till. Men höstmörkret gjorde det ändå mysigt att vara vaken en stund, höra kaffebryggaren väsnas och tro det eller ej, sticka lite.

Lyckan som uppstår..

Kategori: allt möjligt

..när man får röra sig och låta kroppen bli trött på riktigt! Lämnar gymmet (lämnar och lämnar har knappt varit där) och beger mig till simhallen istället.

She's the best!

Kategori: allt möjligt

Alla borde få ha en egen Superwoman!

lyckan som uppstår...

Kategori: allt möjligt

när jag inte behöver resa på mig för att sänka ljudet.. Dosan låg brevid mig!!

Saker att fixa:

Kategori: allt möjligt

min egen Big Joe,
mitt knä,
disken..

..som knappt är värd att minnas..

Kategori: allt möjligt

4 koppar kaffe, ett paket nudlar, snart två säsonger Cougar Town och en tripp ner för att hämta posten.. så är den här dagen snart över..

En sån där dag..

Kategori: I-landsproblem

Vad gör man när man skulle behöva flera liter glass men inte orkar gå till affären?

Tant?

Kategori: allt möjligt

Resan till Örebro började med att jag jämfördes med en pojkes mormor. För att komma in i tågvagnen var man tvungen att gå ett par-tre trappsteg och framför mig gick en kille i 13-års åldern. När jag skulle på vände han sig om och frågade om han skulle hålla i kryckorna. Jag svarade jatack och kände mig lite sämre för att jag erkänt mig svag men jag kunde inte säga nej när han frågade så snällt. Efter att jag kommit på och han dessutom öppnat dörren åt mig droppar han "min mormor bröt foten för inte så länge sen och hon behövde också massor av hjälp". Vi satte oss vid samma bord och efter att han frågat hur jag fick skadan började han berätta om sig själv. Sött! Nu vet jag allt om hans liv. Han trodde nog att jag inte åkt så mycket tåg för när jag började göra mig i ordning förklarade han att man kunde sitta en stund till för dom ropade ut så långt innan. Han förklarade också hur man öppnade dörren "drar du i handtaget så öppnar du dörren". Det var en spännande resa!

Örebro..

Kategori: allt möjligt

Åker tillbaka till Örebro, har hört att man blir snäll där..
Måste bara få med mig packning och kryckor, älskar
utmanande projekt! Kanske skulle packa lite mindre..

så det kan gå..

Kategori: I-landsproblem

Efter en tidig dusch och lite frukost verkade det som att den här dagen skulle bli bra. Jag hade hyfsad koll på morgonrutinerna och tiden bara rann iväg. Frukosten var borta från bordet, sminket var på, kaffet var bryggt, det sista valet i klädesväg var på gång och klockan blev över 9 utan att alarmet ringde. Inget nytt under solen, som vanligt hällde jag upp kaffet i en termos och tänkte gå lite snabbare till skolan. Sen upptäckte jag kryckorna. Hur skulle jag kunna hålla i både kryckor och kaffe, och samtidigt gå lite snabbare? Jag övervägde att gå utan men så såg jag sköterskans blick, min frustration och Louises "tänker du aldrig bli frisk". Det tar emot att ta med de gråa pinnarna till skolan men jag fick dricka mitt kaffe i lugn och ro i alla fall. Tur att vi går till 16 idag, jag missar bara en av sex föreläsningar. Slutord: det blir nog en bra dag ändå.

Ett steg tillbaka..

Kategori: allt möjligt

Efter dagens besök på vårdcentralen måste jag börja använda kryckor. Jag hörde mig själv sucka lite för ljudligt när sköterskan nämnde detta undertiden hon skrev ut tabletter. Jag har ju klarat mig i 10 dagar utan, så varför nu? Jo, för att dom fick tömma knät på vätska igen och "vill du inte tömma knät hela tiden bör du använda kryckorna". Kändes som ett steg tillbaka men jag har gett mig själv tre veckor för att bli frisk. Det är en och en halv kvar så jag får väl lära mig att använda dom och hoppas på att sjukgymnasten är bra. Men det är inte synd om mig, jag har en fantastisk människa i närheten som både hånar och hjälper, perfekt! Under tiden får jag sysselsätta mig med hushållssysslor, dagens projekt: Bullar!

Hur gör djur?

Kategori: allt möjligt

Listig som en räv. Envis som en åsna. Klumpig som en elefant. From som ett lamm. Det finns många uttryck som är hämtade från djurriket. Idag uppstod ett nytt. "Ung som en... kalv!" Eller?

ännu en dagsrapport ..

Kategori: allt möjligt

Firat mamma, hängt med Johan, gymmat med Louise, fikat med Louise, handlat, lagar mat.. det går bra nu!

Dagsrapport

Kategori: allt möjligt

Pausar och flyr..

slutnu..

Kategori: allt möjligt

Tankestopp och dags för sömn!