Emma

Tankar och annat skit

fågelterapi

Kategori: allt möjligt

Jaha, då ska jag helt plötsligt gå i terapi, fågelterapi. Efter händelsen igår har min mentor och svenska/psykologilärare bestämt sig för att bota mig. Min fobi ska alltså bort. Två böcker och en film om fåglar var det hon hade med sig till lektionen idag.
- (Till mig) De här ska du läsa. Den ena är med få bilder och mycket text, den andra är många bilder och lite text. Du ska titta i dem minst 15 min varje dag, hälst 30 min. Filmen tittar vi på om en vecka när du har läst böckerna. Börja med den med få bilder. (Till de andra) Är det någon som kan hjälpa Emma?
- Jag kan!, säger Sara Andersson (förmodligen tänkandes: Nu ska hon plågas!)

Så tydligen ska jag och Sara ha vår lilla terapigrupp ikväll, innan jag har börjat vänja mig vid tanken. Det enda jag kan säga är Lycka Till, fåglarna är döda inom en vecka !


(Tänk att ha lärare som bryr sig så pass mycket. Lyx?)

Fågeln ska dö !

Kategori: allt möjligt

Lungt och fint börjar min gång till psykologilektionen. Noterar att de två största fåglarna sitter på lärarhuset, det är okej, där kan de inte göra något. Jag fortsätter. Plötsligt hör jag vingslag ovanför huvudet. Varför just jag?
Jag springer böjt med böckerna över huvudet och hör Sara skratta. Innan jag tittar upp och ser fågeln sittandes i trädet vid "ingången" tänker jag: Åh, vad roligt vi har åt Emmas rädsla. Du skulle bara veta hur det känns.
När jag svettig och illamående kommer in i klassrummet påpekar jag att fåglarna borde skjutas. Därpå säger Desirée (läraren) att jag ska börja titta på bilder och läsa om fåglar för att bli av med rädslan. Visst det vore ju skönt men ...
Nej tack, innan jag har åkt hem ska dom där fåglarna vara borta!

Dagens blondin

Kategori: allt möjligt

L- mitt efternamn låter så manligt eftersom det slutar med man.
I- Tänk på alla son-namn då, det är väl också manligt.
A- Har du aldrig hört något annat efternamn med man?
L- (tänker) Jo, jag kom på. Herman!



Vad är det för människor här egentligen?

Nattplugg

Kategori: allt möjligt

När jag var liten hade jag alltid en dröm om att få göra som de coola studenterna på alla de High School filmer jag såg. Sitta och hetsplugga på natten, äta något gott och ha lite småångest över morgondagens prov.


Nu sitter jag här framför min dator, klockan är 04.16 och jag försöker skriva mitt tal inför måndagens muntliga presentation i Nationella Svenska B. Om tre timmar är det frukost och fram till dess får jag klara mig på mina torra Digestivekex och de få klunkar vatten jag har kvar. Sakta men säkert blir orden i dokumentet fler. När jag varvar talet med att skriva blogg, skriva brev och leta lite låtar på internet funderar jag samtidigt på vad det är för bild filmerna ger av skolan? Borde man inte göra filmer som visar att man ska förbereda sig ordentligt inför ett test? Börja en vecka innan så får du bra betyg! Nej, kanske inte. Efter egna erfarenheter av nattlig läxläsning så kan jag erkänna att jag är mer produktiv den här tiden på dygnet än någon annan tidpunkt.


Nu ska jag avsluta mitt lite halvtaskiga blogginlägg och koncentrera mig på vad jag ska säga imorgon. De tre timmarna har plötsligt blivit två och när klockan slår halv 8 kommer mina vänner att stiga upp och det betyder repetition medan vi äter frukost.


Jag låter tiden få visa vad som är att rekommendera. Att göra som filmstudenter eller som de lite mer planerade?

Bussupptäckt

Kategori: allt möjligt

Jag upptäckte idag att jag borde ta lärdom av allas vår vän C. Ode Lundberg. På bussen hem satt några och diskuterade skådespelare, jag som vanligt halvsov längst bak men försökte ändå hänga med i vad som blev sagt. Det var svårt när tankarna i huvudet var 'Hur ser han ut?' 'Vem är det' och 'Hm, vilken film är det hon är med i?'. Okej, riktigt så farligt var det inte. Några hade jag ju koll på, men vanliga skådisar som jag absolut kände igen till namnet hade jag ingen aning om vilka det var. Då kom jag och tänka på vår vän. Det var en jul då han satt framför datorn hemma hos familjen Höglund, jag hade precis lärt honom hur man kopierade text till ett word-dokument och hur man kunde skriva ut detta. Efter en stund kom han ner med kanske 30-40 sidor men information om olika kändisar som han tyckte om.

Jag bestämde mig för att detta skulle bli mitt nästa projekt, sätta mig in i kändisvärlden. (Usch, så tråkigt säger större delen av mig. (Den del som kommer att "vinna"))


Sen kom nästa tanke, (ojoj, det bara kokar där inne) varför kan inte folk titta på normala filmer som 'Stinsen brinner', 'I manegen med Glen Killing' eller 'Fucking Åmål'? Är det jag som är uppväxt i en konstig filmkultur?

Slutsats: Jag borde hänga med mer i den "nya" filmvärlden !

Åskplugg

Kategori: allt möjligt

Regnet smattrar mot plåttaket utanför mitt fönster och stundvis dränks musiken av smällen från nedslaget på en plats jag förmodligen aldrig har varit på. När internet stängs ner får jag en lite fientlig inställning till det oftast ganska mysiga vädret med blixtar som lyser upp hela den afrikanska himlen. Speciellt jobbigt är det när muntlig redovisning ligger på schemat morgonen efter. Internet går långsamt, emellanåt inte alls, och jag har knappt börjat på vad jag ska ta upp. Men med gott sällskap (!) hela kvällen och paus med 'Sex And The City' och 'Scrubs' höll jag humöret uppe. Klockan tickade på och när klockan började närma sig två lockade sängen så jag stängde ner datorn och tog på mig mitt nyinköpta sidennattlinne.


Jag gjorde en snabb överläggning med mig själv när klockan ringde halv sju och bestämde mig ganska snabbt för att redovisningen fick bli lite improviserad. En timma senare öppnades dörren (som vanligt med en smäll) av Sara, som tittade lite förvånat in i rummet och gick ut med ett skratt, jag låter det vara oskrivet varför. Det verkade som att morgonen var på min sida, internet funkade, jag hittade en webbsida som gav mig allt jag ville ha och jag kom i tid till lektionen.

  

Dagens Lärdom:

Börja inte med en redovisning kvällen innan den ska hållas.

(Gäller de flesta, jag är en av de få som klarar det. Också den med störst ego)

När Klaras lockar, är det något som är fel?

Kategori: allt möjligt

Efter en rolig fredag på en salsaklubb, med 3 kvinnor i sina bästa år (expeditionskvinnan, mellanstadieläraren och musikläraren) och en slapp söndag med 8 avsnitt 'Sex and the City', popcorn, 600 m sim i poolen och helkroppsmassage undrar jag varför jag inte ska stanna ett år.
   Men lika snabbt som den tanken kom, lika snabbt försvann den när jag blev påmind om gårdagen. Förberedelserna inför utgången var som vanligt väldigt "mysiga", stressade och allmänt uppiggande, men sen kom floppen. Ett tomt Blue Times som inte blev fullare med tiden, det blev däremot studenterna på Svenska skolan. Jag längtade hem till krogarna i Örebro, till och med Klaras med kåta fjortisar (förlåt uttrycket) är bättre än "nybörjare" på en Kenyansk bar. De blir kåta, blåsta och allmänt jobbiga.

Nej, jag vill inte åka hem nu. Jag har det bra och tycker om människorna här och jag ska göra allt jag kan för att utnyttja tiden som är kvar !