Emma

Tankar och annat skit

såja

Kategori: allt möjligt

Nu är gardinerna uppe, imorgon ska stjärnorna upp. Nöjd tjej!

Snart så

Kategori: allt möjligt

Inga julklappar handlades idag men nya julgardiner är köpta. Nu längtar jag till på lördag så att jag får byta. Det kan hända att jag kanske tjuvstartar redan på fredag.. Funderar på att fixa lite julgransris i år också..

Sarkasmens dag

Kategori: allt möjligt

Skjut undan allt som behöver göras, gör det bara. Riktigt smart!

Förstörd av Mio min Mio

Kategori: allt möjligt

Jag har i ganska många år sagt att om jag någonsin får barn och det blir en tjej så vill jag att hon ska heta Edla. Kan tyckas vara ett konstigt namn men så är det. Nu har jag precis tittat färdigt på Mio min Mio och insåg att den elaka tanten i början heter Tant Edla. Det förstörde mitt framtida barns namn. För en eventuell framtida man kan det ändå betyda att han får vara med och bestämma om det blir några barn.

?

Kategori: allt möjligt

Varför känner man sig så skyldig när man är hos tandläkaren?

Vardagslyx

Kategori: allt möjligt

Idag packar jag ner badkläderna i väskan och beger mig till Arenan i syftet att re-la-la-laxa.. Vardagslyx med Louise, Nathalie och Ida! Det förtjänar vi!

Fel tid..

Kategori:

Idag åkte jag buss för första gången på länge. Efter bara två hållplatser fick jag sällskap av vad som verkade vara en hel skolklass. Skriket som överröstade Johnossi resulterade i att jag blev smått irriterad.. Sen såg jag en tjej med Lyckoslanten i handen och en gympapåse på ryggen, då påmindes jag om tiden då min klass fick åka mellan Brickebacken och Österplan för att våran skola byggdes om. Plötsligt fick jag tillbaka tålamodet och tackade för att jag inte var tvungen att vara medresenär på den tiden.

Fuskar!

Kategori: allt möjligt

Julmusiken är på ...

Jag gör så gott jag kan..

Kategori: allt möjligt

Igårkväll kunde jag inte bestämma mig för om jag gjorde mig själv en tjänst eller en björntjänst när jag bytte batterier i min väckarklocka. Jag valde att tro på att det var för mitt eget bästa. Ställde klockan och somnade några timmar senare. 07.15 är det något som låter långt bort i lägenheten. "Vem --- är det som spelar musik mitt i natten" var första tanken innan jag kom på att det var jag som ställt klockan vid toaletten för att behöva kliva ur sängen och på så sätt inte somna om. Svor över gårdagens beslut, rullade ur sängen och gick med tunga steg genom lägenheten. Som tur var och för allas bästa slog jag rätt färgkod på första försöket. En timma senare satt jag på föreläsning, antagligen lika trött som en småbarnsförälder säger sig vara, förmodligen tröttare. Vad vet jag!? Vem av oss överdriver? Tillbaka till mig. Det fantastiska med att vara student är att jag får gå hem och titta på film efter att i två timmar ha lyssnat på en föreläsare som bryter på danska. Nu efter två timmar vila borde jag läsa men först väntar en general och kaffe.

Ajdå..

Kategori: allt möjligt

Har inte pluggat, men som jag brukar säga och kommer att säga många gånger till : Det löser sig ..

Dagens tanke..

Kategori: I-landsproblem

tre par byxor .. är det sex stycken? ett par borde ju bli två fast man säger ju ett par om en byxa. eller är det byxbenen man pratar om, då är ju tre par sex.. Det spelar egentligen ingen roll, jag tänker ändå säga ett par byxor till en byxa.
Kan man säga en byxa? Byxa är förövrigt ett ganska fult ord och jag har lite för mycket tid..

Skype..

Kategori: allt möjligt

..åh, du fantastiska Skype. Okej, kanske en viss överdrift men visst funkar det bra.

Husmor!

Kategori: allt möjligt

Har sytt upp gardiner idag, inte mina men ändå.. Hurmorspoäng till mig!

såatte..

Kategori: allt möjligt

Tina Turner, vilken kvinna!

bra dag!

Kategori:

Mycket positivt idag! Snart färdig med fotona, fått en tid på kss, sprang 5 km och fått uppskattning från människor jag tycker om! Nu ska jag sova gott!

Trött tjej *2

Kategori: allt möjligt

Tömde kaffebryggaren på gammalt sump, fyllde på vatten och nytt kaffepulver. Tryckte på knappen och väntade. När det runnit klart såg jag att jag glömt stoppa tillbaka "hållaren". Det var bara att fylla på med nytt vatten och starta om.

Trött tjej..

Kategori: allt möjligt

Började med att sätta in foton i albumet, sen bestämde jag mig för vilka bilder jag skulle sätta in i ramar. Då var det bara att flytta om i albumet .

...

Kategori: allt möjligt

Jag bara sover och sover och sover, men känner mig ändå inte utvilad.. Måste nog öva mer på att sova rätt.

Hemma!

Kategori: allt möjligt

Nu ska jag vara hemma i minst en vecka! Lycka till mig!

nu åker vi ..

Kategori: allt möjligt

Pigg och glad, eller inte, ska jag snart bli upplockad av Nathalie. Vi tar oss söderut den här gången. Nu hoppas jag på mindre snö för understället är inte nedpackat. Väskan fylls av .. och nu får jag lite panik över att jag inte vet vad jag har packat. Jag ska sluta lyssna på folk som säger att det är bara att lägga i. Så är det inte, i fortsättningen ska listan alltid skrivas!

Framsteg..

Kategori: allt möjligt

Det har gått bra idag, Krupp lär sig.. Jag lär mig, vi ska nog komma överens så småningom. Imorgon bär det av till Lund! Kalas!

Från Hubbis till Krupp

Kategori: allt möjligt

Det som inte skulle hände har hänt.. Hubbis har gått i pension och för att försöka fylla hans plats har Krupp kommit. När jag träffade Krupps look-a-like var han vit, när jag väl mötte riktiga Krupp var han svart. Jag har inget mot det, bara det att Hubbis kände sig lite omodern. Efter några övertalningsförsök kom Krupp ändå med hem. Väl hemma började besvären. Han gjorde inte som jag ville, skrev andra ord än de jag tyckte att han skulle, osv. Dålig stämning och en besvärad Emma blev resultatet. Han fick därför namnet Krupp. Två symtom på krupp är väsande andning och svårt att andas. Den väsande andningen kan liknas med de väsande och aggressiva orden som kom från mig när vi inte lyckades samarbeta, den svåra andningen med min frustration över att han gjorde som han ville och inte följde mina kommandon. Symtomen är vanligast på kvällen när man är trött, jag vill inte veta hur det kommer att bli efter en kväll ute i valfri stads nattliv. Men jag ska inte ge upp! Inatt får han få ligga bredvid Hubbis och förhoppningsvis har han bättre samarbetsvilja imorgon!

Borta bra men hemma bäst..

Kategori: allt möjligt

Trött, hungrig och lite grinig efter en lång natt på en hård tågbädd möttes jag av två brudar utrustade med ballonger och en "välkommen hem"-skylt. Efter det välkomnandet, kaffe och en uppdatering om vad som hänt i veckan kändes det inte lika drygt att vara så långt borta från den plats jag nyss besökte. Borta bra, men hemma bäst? Hemma är bäst, men man borde kunna ta hit borta så skulle det bli fantastiskt.

värt att lyssna på..

Kategori: allt möjligt

..Bo Kaspers album "Du borde tycka om mig"

Valvaka?

Kategori: allt möjligt

Det har varit mycket kring det här valet nu, jag har ju endel tid så jag skulle kunna valvaka inatt.. Men näe, har bestämt mig för att byta om och krypa ner i min lilla koj, alla mina medresenärer har anlänt så jag kan sova utan att bli störd av att någon klättrar över mig,,

Tåg tåg mera tåg ..

Kategori: allt möjligt

Nu ligger jag här igen, i 12 timmar ska jag vistas i denna kupé om inte ande/andan(?) faller på och jag får för mig att gå en sväng till tågets bakre del där det finns kaffe, de hade inget ätbart vilket är lite tråkigt i dagsläget eftersom annat kom i vägen när vi skulle köpa godis (fast jag ska inte klaga). Annars ska jag nog roa mig med ett par avsnitt GossipGirl och förmodligen bättra på mitt korsordskunnande. Tjing!

peppelipepp.. Not!

Kategori: allt möjligt

Ska inte tänka på det men har börjat ladda för en lång hemresa ..

Dagsläget

Kategori: allt möjligt

Skvaller lockar, Lund lockar, min stora säng lockar, men det som finns här väger tungt. Jag är inte så sugen på att åka hem..

2 i 1

Kategori: allt möjligt

Drygt en timme promenad för att få hem kaffe, vad gör man inte för det svarta guldet.. Bra rumpträning dessutom!

Dagsrapport..

Kategori: allt möjligt

Det blev en skön innedag idag.. Innehåll: Pussel, film, mat, kramar och korsord. Fint!

Så kan det va ..

Kategori: allt möjligt

Att åka tåg i 11 timmar var inte det roligaste jag har gjort, oskön bädd, dålig täckning, inget Internet osv. ,men i mitt huvud upprepades ordspråket "målet helgar medlen". Så efter ett antal lösta korsord, illamående av godis, flera avsnitt GossipGirl och ett par timmars sömn kom jag fram till en snötäckt plats vilken jag nu har varit på i tre dagar. Om ett par dagar ska jag göra en likadan resa fast åt andra hållet, men jag har fortfarande tre dagar på mig att trivas här, vilket jag redan gör. Dock tror jag inte att resan hem kommer att vara lika helgad av målet att komma till angiven plats som resan hit var. Men som sagt nu ska jag trivas här så får det andra lösa sig sen.

Påväg

Kategori: allt möjligt

Har packat väskan för att bege mig 70,4 mil uppåt i landet! Det betyder 11½ timmar vilka jag ska sitta själv på. Visserligen ska jag sova ganska många men jag hoppas att jag får någon trevlig reskompis! Och det blir ju bra när jag kommer fram.