Emma

Tankar och annat skit

vaneändring?

Kategori: allt möjligt

ett meddelande till mamma: när jag kommer hem vill jag ha det som dom andra barnen här. de behöver inte städa hemma!

-städar du hemma?
~städar? jag dammsuger väl ibland!

-städar du hemma?
~nej, vaddå?
-vem städar åt dig då?
~det gör ju mamma!

-städar du hemma?
~nej..
-vem gör det då?
~städerskan såklart!

hahaha!! folk här har inte ens hållt i en mopp.. jag tackar mamma och pappa för att jag har fått lära mig att städa och tvätta. även fast det kan vara jobbigt så känns man faktiskt lite mer, vet inte hur jag ska uttrycka mig men, mogen kanske, utvecklad, nej jag vet inte. bestäm själva.

zafari va coolt, men ännu en gång har jag varit mesig med gråten i halsen, stora fåglar typ strutsar och gamar. oavsett hur coola jag tycker att dom är så klarar jag inte av det. usch, små fåglar börjar jag vänja mig vid för dom flyger verkligen överallt, så jag måste klara det, men dom stora kommer nog att ta ett bra tag!     

nakumatt, you need it, we got it

Kategori: allt möjligt

skönaste slogan, nakumatt våran lilla allt-i-allo affär.. dom har verkligen allt. allt från mobiler och tv apparater till barnlotion och cyklar. dock har dom inte det jag skulle behöva just nu, hårklämmor som kan ta kort hår .. så länge lever ja med saras klämma!

idag har vi haft aktiviteter med andra svenkskar och holländare, trevligt faktiskt.
även fast jag blev blöt efter svamp-volleybollen, såg ut som jag hade fått barnspya över hela mig. "/
men vädret har varit väldigt bra, tack för det! nu börjar man få lite färg men än så
länge är det låååångt kvar till den perfekta bruna.. "det finns inga genvägar till den perfekta färgen"

köpte färska dadlar idag, tror jag att det va, sjukt äckliga, men varje gång jag går in min nya favoritaffär, fruktaffären, så ska jag köpa en frukt jag aldrig har smakat. servitrisen tyckte att jag var dum i huvet som köpte något som jag inte visste vad det va. men tjiii fick hon, hon tyckte att det var gott!

imorn är det safari-emma som kommer fram, med sina kammobyxor och sin ryggsäck! kl halv 8 är det frukost och 8 åker vi härifrån "/ hemskt tidigt! ska nog ha något liknande "mata inte djuren" fast "prata inte med Emma" på ryggen!  fast det som är mest skrämmande är nog om det kommer stora fåglar imorgon. jag har redan testat på att spela volleyboll med gråten i halsen, inte min favorit sysselsättning. det finns sjukt stora fåglar här! "/

"smaka på människorna", okej alla som tror bokstavligt talat och tror att jag är på allt och alla, jag har förändrats! kan vara för att det inte finns några lockande personer här men ändå, jag har min ensamperiod och trivs som fisken i vattnet! och strul med stockholmare.. 'no thanks'.. (som någon skulle säga)

apelsin i solen

Kategori: allt möjligt

nu sitter jag i den afrikanska solen och äter kenyansk apelsin. idag har jag gjort, eller jag kanske ska säga försökt, det jag aldrig har kunnat. skaka på bröst och rumpa i en afrikansk dans. jag tror inte att jag någonsin kommer att lära mig det heller. men kan jag få andra att skratta, varför inte göra det då?

idag har jag insett att det finns många här på skolan som inte har någon självdistans. okej, jag kan som sagt inte dansa men jag låtsas inte som det heller, jag gör det för att det är kul, men folk här vågar inte ens försöka.

som det ser ut nu kommer det bli varmare inom en snar framtid, för solen skiner längre och längre på dagarna, men fortfarande svinkallt på nätterna.

tjing-så-länge!

KENYA, mitt nya hem

Kategori: allt möjligt

jag med blogg, det kan aldrig gå bra! men nu finns den här!

Kenya, känns laddat. Efter nästan 9 månader av prat om detta land är jag nu här och börjar trivas, redan efter 2 dagar.
folket är helt okej, 9 av 50 på internatet är örebroare, massa stockholmare med BRED dialekt, varav en är från det omtalade danderydsgymnasiumet ("men ja é ju intee snobb"). härnösand, uppsala och lund är också några av de platser som är representerade. Kenyapersonalen är as sköna, glideromkring i sina overaller (en sån ska införskaffas, absolut) och är allmänt trevliga!

mer ingående om folket kommer väl lite senare när jag fått smaka lite på dom!

vädret är inte på topp just nu, kallt på morgonen och kvällen men chill vid lunch. vi hoppas på bättre väder i september.

volleybollplanen är testad och helt okej (förutom bollen som är sten), likaså fotbollsplanen. men det är ju ett himla bajs att tjejernas serie inte är förän i vår. Kanske jag ska stanna ändå?

nu blir det en promenix till junction för lite nödvändigheter som godis tlll kvällen och eller ja, det var väl det enda jag behövde! (TJOCKISEMMA), men vadå, jag tränar ju också!

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: allt möjligt