Emma

Tankar och annat skit

Snart ....

Kategori: allt möjligt

.. men jag hatar att vänta !!!!

Hyllning x2

Kategori: allt möjligt

Efter den här helgen måste jag hylla två personer.

Den första är Håkan Hellström! Med lite pirr i magen åkte jag ner till Conventum i Örebro där Håkan väntade. Det kan inte ha blivit bättre! Jag kan sammanfatta kvällen med: Dans, magi och lycka! Tack Håkan, den ultimata vägen till lycka har visats för mig.
'
Den andra är ingen mindre än min far. Mannen som både fredag och lördag var den stabila person jag behövde i val av outfit. Tack pappa, du är min räddare i nöden!

Nörd !?

Kategori: allt möjligt

Jag satt utanför Chalmers idag och tittade på folk. Majoriteten av de som gick förbi hade ungefär samma stil, ett försök till att se storstadsvana ut men ändå inte för bratiga. Sen kommer det en och en annan....

Så långt kom jag när jag funderade på detta inlägg påvägen hem. Inser att det är ganska nördigt att fundera på ett inlägg några timmar i förväg. Och på tal om nördigt. Mitt inlägg blev stoppat av mig själv för att jag började fundera på ordet nörd. Är det accepterat att säga att någon ser ut som en nörd? Om man säger att "han såg nördig ut" så förstår alla hur man menar, likadant om man säger att "han såg ut som en fjortis" eller "han såg ut som en brat". Men varför är det så fult att bli kallad nörd om det bara är en kategori för en stil precis som allt annat? Jo, för att svara på min egen fråga så har väl "nördar" aldrig varit särskilt poppis och därför blir det negativt laddat.

För att ta ställning till detta komma jag nog att fortsätta att säga nörd. Jag fick mig i alla fall ett gott skratt när jag såg en nörd bland alla dessa brats. Vissa såg bortkomna och ensamma ut medan de som kom i gäng såg ut att vilja ta över världen tills de mötte en brat så de sjönk ihop och verkade vilja ta över en annan planet i stället.

Wikipedia:
En vanlig uppfattning är att så kallade nördar ofta intresserar sig mer för eller naturvetenskap (exempelvis datornörd, biologinörd eller schacknörd) än socialt umgänge. Men ordet är flexibelt och exempelvis kan man ersätta audiofil med ljudnörd eller kalla den som gillar Counter-Strike för cs-nörd.

Det ironiska begreppet social nörd används ibland av nördar om personer som har ett starkt fixerat intresse av socialt umgänge och mänskliga relationer.

Ännu ett skäl till att fortsätta att säga nörd, vi har alla en nörd inom oss... Eller?

...

Kategori: allt möjligt

Härom dagen lyfte jag inte tillräckligt på fötterna vilket resuterade i att jag fick en väldig lutning framåt, tog ett par lång kliv, sträckte på mig och fortsatte gå, tillsynes oberörd av mitt snubblande. Kom på mig själv med att sucka av lättnad när jag insåg att jag faktiskt inte hade ramlat. Varför skulle det ha varit så pinsamt? Jo, därför att det inte finns så många saker att snubbla på när man går på avenyn. En lite för hög platta är inget man tänker på om man inte som jag lyckas snubbla på den. Nästa gång ska jag nog falla för att se hur det känns.

Har sagt det förr...

Kategori: allt möjligt

..och säger det igen, det finns inga genvägar till en läsvärd blogg, eller jo, här kommer den -> HowlinHoglund

gör't bara ..

Kategori: allt möjligt

Det är nog bäst att vara öppen och rakt på sak trots allt.

Jag blev glad idag ! Vi är nog båda tillbaka på banan igen ! Vi gör det tillsammans !

ett bra citat..

Kategori: allt möjligt

"Vi är så upptagna att jaga vårt egna arsle att vi inte ser att det sitter därbak"
-Paulo Roberto

Posten..

Kategori: allt möjligt

..får mindre och mindre att göra men idag har jag varit gammalmodig och skrivit ett brev. Det händer inte så ofta men ibland är det nödvändigt. Så nu ska de får jobba och jag hoppas på att jag får svar.

skådespelartalang !?

Kategori: allt möjligt

Sen jag flyttade har jag levt med bara kanal 5 och 10. Det innebär att jag inte kan se så många program, dessutom finns det inte så mycket att sappa mellan när det blir reklam. Klockan 17 på eftermiddagarna är det alltid America's funniest homevideos vilket jag inte tycker är så roligt, alltså valde jag att ha på kanal 10 som visade en dokumentär om inkafolket. Ganska intressant ändå men det som var mest intressant var tanken på de skådespelare som gör filmen. Hur lyckad känner man sig som skådespelare när man måste spela in dokumentärfilmer?

Nu har jag i alla fall lyckats hitta fler kanaler, de ligger inte i ordning men jag ska nog lyckas med det också!

två bitchslaps ..

Kategori: allt möjligt

och en spark i baken, nu är jag på g igen!
En tid av grubblande och slapphet har precis passerat. Nu är det nya tag och jag är "back on track". Det blir liksom så mycket roligare då!

Om man ger sig in i leken får man också städa..

Kategori: allt möjligt

..men frågan återstår, vem lekte med vad och vem ska städa mest?

Slövde ..

Kategori: allt möjligt

..snart kommer jag !

Att dansa på en lina..

Kategori: allt möjligt

..är svårt om man inte har någon balans, som med det mesta. Allt kräver balans, vart hittar man den?

Fenomenet årsdagar

Kategori: allt möjligt

Dagens viktiga fråga är inte hur gammal du är utan hur gammalt ditt förhållande är. För frågan kommer alltid, "jaha, hur länge har ni varit tillsammans då?" Så förväntar sig frågaren att man ska kunna svara på år, månad, vecka, dag och okej inte timma men nästan. Det finns två saker jag vill peka på med det här inlägget.

Ett: Jag är inte av den romantiska typen och när jag svarar att jag och Clobbe varit tillsammans i ungefär två år så gör jag det dels för att jag inte vet exakt hur länge det är (här ljuger jag lite men det förklaras senare) och dels för att jag inte är så intresserad av andras årsdagar. Varför intressera sig för andras dagar? Det spännande är att många inte vill erkänna att de har stenkoll på vilken dag de blev tillsammans. Vet man så behöver man ju inte svara "två år, tre månader, två veckor och fyra dagar imorgon"! Då vet man ju för tusan!

Två: Att jag inte vet exakt är inte sant, det var sant fram till för några veckor sen. Då jag och Clobbe pratade om att vi faktiskt varit tillsammans ganska länge (ger mig själv ett "bra jobbat" och en klapp på axeln) men att ingen av oss har koll på årsdagar (tackar någon för att vi är ganska lika). Vi har försökt att sätta ett datum en gång (och på tal om att komma ihåg så tror jag att det var på nyårsafton förra året när mina syskon på någon sätt bekräftat och godkänt mitt val av pojkvän) men båda har glömt vilket datum vi bestämde. Den här gången tänkte vi igen att vi skulle bli som ett normalt par med en årsdag och ville ha ett enkelt datum. Vi enades om att vi blev tillsammans på våren och vad är mer lämpligt än 1a april? Så alltså, vår årsdag är den 1a april. Varför skriver jag om det här om det är så oviktigt. Jo, för att som jag nämnt är jag inte så romantisk och som tur är så är inte Clobbe det heller (tänk vilken krock det skulle bli annars) men det försvårar lite för oss. Vi satte ett datum för att bli som andra, ska vi kanske fira den som andra också..? Meningen med den här delen är att jag behöver hjälp. Hur gör man? Framförallt VAD gör man på denna dag?

Dagens ego!

Kategori: allt möjligt

Berättade i ett tidigare inlägg att jag har satt upp foton på min vägg för att göra det lite mer hemtrevligt. Idag upptäckte jag något intressant. Jag finns med på (just i denna stund började en julsång spelas, det kändes lite konstigt. Dock kan jag inte byta för att det är en allt för bra låt. Celine Dion som sjunger 'O holy Night'. Kraftfullt!) nästan alla kort. Min lägenhet, mina foton, mitt val, och mig.

Victoria Milan..

Kategori: allt möjligt

"Gör livet levande - ha en affär"
Är det inte sjukt att dom gör reklam för otrohet på tv? Och dessutom målar upp det som en av de bästa sakerna att göra för att liva upp sitt förhållande. Konstigt. Konstigt. Konstigt. Jag tycker redan att det är jobbigt när reklamen för linjen dit killar kan ringa för att prata med snygga tjejer kommer, men det här var värre.
Nu har jag haft dagens upprörda inlägg men slutar med att göra reklam för min körs konsert den 3e april. Den kommer att vara i Pingstkyrkan, Skövde kl.19.00 ! Jag kan bjuda på fika efteråt om man är sugen..

Kvällsnöje på avenyn

Kategori: allt möjligt

En händelse vid ett övergångsställe. En händelse som fick mig att skratta längst hela avenyn. En händelse som jag försökte förklara men som inte blev rolig för att det var en händelse som jag bara delade med en annan. En händelse som fick mig att inse vad interskämt betyder. Dom är väldigt roliga men speciellt så sammanlänkar de och får en relation att fördjupas, i alla fall bli något mer. Nästa gång någon berättar något som hänt, som förmodligen var roligare på plats, ska jag skratta. Kanske inte för att jag tycker att det är roligt, utan för att jag kan tänka på de speciella händelser som fått mig att skratta hysteriskt. Interskämt, internhänderlser. De kan tänkas på igen men de kan inte återberättas.

Se upp..

Kategori: allt möjligt

..nu styr jag !

nytt blir gammalt - speciellt jag ..

Kategori: allt möjligt

Hade en skype-date med min lillebror idag. Efter att vi pratat en stund säger han att det finns en annan kul plats att prata på, Moviestareplanet.se. Efter mycket fram och tillbaka hade vi varsin användare. Hans gubbe heter Julle.h och jag döpte min till powerpuffpinglan. En rödhårig tjej med en skjorta knuten vid midjan (så att hon visar magen) och ett par bagie jeans. Dessutom illröda läppar och stora mörkblåa ögon. När min snart 10-åriga lillebror ser detta säger han något i stil med "moget Emma". Ja, där fick jag! Till saken, vi lyckades båda två logga in på msn och hade alltså två konversationer samtidigt. En på msn och en på planeten. Jag blev något förvirrad men bror min verkade ha full koll. Alltså, han tyckte att det var roligare att prata på msn och på planeten, där man frågar chans på varandra och samlar pengar, än att Skypa. Det kanske är för gammaldags att se varandra och kunna prata på riktigt, det nya (det är förmodligen inte så nytt) är att vara en gubbe någon annanstans och prata genom den. Jag får väl vänja mig och bestämma träffar på movieplanet i fortsättningen..

tänk vad bra vänner kan vara..

Kategori: allt möjligt

Ida har inspirerat ! Igår skrev hon om en god kycklingsallad, vad hade jag till lunch idag? Pastasallad med kyckling! Idag pratade hon om inredning. Vad gjorde jag idag? Bestämde mig för att göra något åt min helt vita vägg! Några snören och klädnypor senare såg den ut såhär..

Onödigt vetande.

Kategori: allt möjligt

Jag måste meddela att jag redan har fått tre poäng. Av tre möjliga! Det firade jag med att gå över till Kjerstin för att fika och prata strunt! (: Nu ekar The Hellacopters i högtalarna och disken ska bort !