Emma

Tankar och annat skit

Även vi har lyckats ..

Ett fotbollslag utan tränare, coach och lagkapten är utnämnt till att misslyckas. Så också vårat lag. Efter endast en vecka började missförstånden och snacket var i full gång. Kommentarer som "hon som inte ens kan spela fotboll borde inte få vara med och bestämma" och "men är man dålig får man ju ta att man får spela mindre".

Det som hände var att:
Peter, som nu har utsett sig själv som coach inför helgens cup, satt och tittade på vår första träning med alla närvarande. Efter träningen pratade han med några av oss och berättade vilka han tyckte skulle få spela. De som var bäst vill säga. Han hade tagit ut en "start-sexa".  (Här måste jag ju bara nämna att jag var en av de sex.) Två av tjejerna skrev upp alla för en provisorisk laguppställning. De skrev som Peter hade sagt, de "bästa" i en grupp och de andra i en annan.
Problemet var att de som inte blev utsedda som de bästa protesterade. De ville inte ha någon som tog ut dom duktigaste i laget, utan alla skulle få spela lika mycket. Inget hade nämnts om vilka som ska få spela mer eller mindre, just då! Det kom senare!
Mycket snack, många kommentarer och många påhopp men även försvar senare löste det sig. Ändå finns det människor som är långsinta och spelar inte på lördag bara för detta. (Positivt eller negativt? Det vill jag inte ta ställning till men jag kan ju säga så att det blir mer tid att spela för oss andra)

Nu är vi 9 st i "cup-laget", och de flesta verkar taggade. Eftersom matcherna bara är 2*10 så känns läget bra. Alla kommer att få speltid.

Tack vare att många av oss kan konversera (dock inte alla, eftersom vissa lever kvar på mellanstadiet och skickade en kompis som fick sköta snacket) så hann inte problemen bli så stora innan de löstes. Allt blev tillslut frid och fröjd. Det intressanta ska bli hur våren kommer att se ut. Blir det mer skitsnack och smutskastning bakom ryggen på varandra eller kommer allt bli uppstyrt av den stenhårda tränaren?

Kanske det mest intressanta, hur kommer vi att lyckas imorn?

Kommentarer


Kommentera inlägget här: